Om mig

Kvinna med en dotter, ett hus och ett gäng djur. Sjuksköterska i grunden men arbetar sedan 12 år med klinisk forskning inom läkemedelsindustrin.

Den 23 feb 2011 kände jag en knöl i bröstet och på det följde mammografi, ultraljud och punktion den 25 feb och den 3 april fanns ett svar om en elakartad bröstcancer. Opererad med bevarande bröstkirurgi den 22 mars och den 14 april kom analyssvaret om en HER-2 positiv tumör, grad 3+., mao, en väldigt aggressiv form av bröstcancer.

Nu väntar cytostatika i 6 behandlingsomgångar med start i maj och ett tillägg av en antikropp, Herceptin under 17 behandlingar fram till Juli 2012 och strålning i fem veckor ca 6-8 veckor efter sista cytostatikadosen.. Eftersom min tumör även är hormonkänslig så kommer jag att behöva äta Tamoxifen under fem år. Så jag har en lång och tuff resa framför mig men för mig finns inget annat alternativ än överlevnad. Jag ska i mål !

Trots att jorden snurrar på som vanligt är livet just nu högst ovanligt och den här bloggen kommer att handla om mina känslor och upplevelser, min gråt och mina hopplösa dagar men även om glädje, energi, om mod och att våga