fredag 2 december 2011

Kakbak och kristalljakt

Ja det är vad som står på dagordningen imorgon.

Jag har i em gjort en takkrona ovanför matbordet och behöver lite mer kristaller till den så imorgon bitti får jag ge mig ut på lite loppisar och söka udda kristaller, tycker inte att det borde vara så svårt att få tag i såna.

Var nämligen tidigare idag på en helt underbar inredningsbutik och fick en massa skaparideér som jag delvis förverkligade idag. Ibland blir man förvånad över enkla konstruktioner som kostar massor i butik men som man kan göra själv för en betydligt billigare peng. Och jag gillar ju göra saker själv, gäller bara att ha tålamodet.

Senare under dagen i morgon ska jag för första gången baka Macaron kakor....
Känner mig väldigt peppad för det och även om det säkert kommer att misslyckas gånger flera innan jag får dem jämna och fina så ska jag inte ge upp i första taget.

Det är ju liksom lite inne att göra sådana och det kommer att bli en salig blandning av färger och smak på fyllningarna och sen ska de ner i fina askar för att ges bort.

I helgen är det även julmarknad på ett av våra berg. Sundsvall  ligger ju mellan två berg, södra och norra stadsberget och varje år så är det julmarknad på Norra stadsberget och dit blir det en tur på söndag. Brukar köpa tunnbröd och senap och ett par julkärvar (har fulla äppelträdet med domherrar för tillfället). Det brukar dock vara snö den här årstiden i den här delen av landet men här lyser gräsmattorna gröna så det blir ju första gången jag går dit på marknad i plusgrader och utan snö.

I övrigt är det mesta under kontroll, händerna domnar fortfarande och det är numera ganska permanent. Lederna låser sig och har fått börja med Artrox morgon och kväll för att se om glucosamin kan hjälpa till att förbättra tillståndet. Lite hopplöst med krokiga fingrar som inte riktigt vill som jag vill och jag som är så aktiv med händerna med allt jag håller på med är ju verkligen beroende av att ha två händer som funkar.

På vår gruppuppföljning på onkologen i tisdags så sa läkaren att det är en biverkan av Tamoxifen och att man ev får fundera på att byta ut den om det blir sämre. Så jag får väl ge Artrox medicinen nån vecka till. Jag hoppas ju att den funkar...

Jag önskar er alla en fin andra advent och till er som befinner er mitt i behandling skickar jag massor med pepp  och mod !!

5 kommentarer:

 1. Hej! Vill bara önska lycka till med kakbaket och jakten på kristaller i dag! Följer din, och många andra kvinnors bloggar, särskilt de som opererats för HER-2 positiv bröstcancer. Du har ju berättat mycket fakta om din tumörs "biologi" och min verkar ha varit "likadan" som din på alla sätt. Fick min sista Herceptinbehandling i april i år. Skickar mycket "pepp" till dig. Snart är det juli 2012 och du är färdigbehandlad:) Kram från en trogen bloggläsare!

  SvaraRadera
 2. Hoppas du hittade kristaller och kunde avsluta projektet. Här är det typiskt höstväder för västkusten så även om vi har adventsgrejer på plast känns det inte alls som december ..

  Hoppas det funkar med ledmedicinen, det är så jobbigt när inte kroppen lyder och gör som man vill..

  Kram !

  SvaraRadera
 3. Mona, ja tiden rullar ju snabbt och snart är vi framme vid nästa sommar och jag kan bocka av behandlingen (förutom Tamoxifenet då). Tack för pepp.

  SvaraRadera
 4. Karin, jag har både fixat kristaller samt bakat. Blev hyfsat bra för att vara första gången med dessa små kakor. Låter trist med erat väder men det är ju inte bättre här, idag har regnet öst ner. Ser att du minskar på bloggandet men vi får väl se om vi kan ses när jag äntligen tar mig i kragen och åker neröver...

  kram kram

  SvaraRadera
 5. Vilka mysiga små kakor. Älskar att baka, ska prova dom tror jag. Lycka till med lederna, låter jobbigt :(
  Kram Ulrika

  SvaraRadera